Frigivelsen begynder, hvor Kuppet sluttede. Christian Tchapche idømmes seks år for svindel og korruption i forbindelse med posten som chef for Camerouns hiv-program. Det lykkes ikke at få ham dømt for mord eller mordforsøg på Frank Grabowski, men seks år i fængsel i Cameroun er rigeligt til at tage livet af enhver.

Frank Grabowski passer sit arbejde. Desuden dyrker han en stewardesse og forventer at få sine børn på besøg fra Danmark. Han glæder sig til at vise dem, hvordan han lever i Afrika, men inden de kommer, opstår der vanskeligheder.

Frank får fyret en sekretær. Det skulle han ikke have gjort, for samme sekretær er ambitiøs og havde planlagt, at hun skulle giftes med en rig, hvid fyr, eventuelt en som Frank. Den drøm må hun lægge afstand til efter fyringen, og hun har hævnplaner. Det samme gælder Christian. På grund et pludseligt regeringsskifte bliver han benådet. Han er ødelagt efter fængselsopholdet, men har sine forbindelser i orden og får samlet sig selv op så han kan tage sig af Frank. Og så er det jo heldigt, at Frank får besøg af sine børn, så bliver det lettere at vælge den rette hævn. Skal han bortføre sønnen eller datteren?

Der er en god spænding, og Frigivelsen er en bedre krimi end sin forgænger. Sproget er stadigt lidt omstændeligt, dialogerne er periodisk fodslæbende. Frank er lidt af en tegneseriefigur, og Christian er relativt unuanceret som skurk, men selve plottet er fint, og det at man følger både hovedperson og skurk er med til at sikre, at krimien holder tempoet.

Frigivelsen

Kim Højgaard Rasmussen

337 sider

KHR Books

Udgivet: 2020

Birte Strandby