Frejas vinger begynder, hvor Frejas blod sluttede. Christopher føler sig forrådt af Isabella og vil ikke have mere med hende at gøre, men det er han ikke alene om at bestemme. Denne anden bog i trilogien handler mest om Christopher og Isabellas skattejagt. De har fundet fire nøgler, og efterhånden forstår de, hvordan gåderne skal opfattes. De kommer på rejse til England og siden til Rom, tæt forfulgt af grupperingen Frejas døtre og en anden gruppe der består af meget kristne mænd, der tager Bibelen helt bogstaveligt – ned til ‘øje for øje’. 

Selve skattejagten er fin og ledsaget af en vis energi. Christopher og Isabella kommer rundt med og uden forfølgere og besøger blandt andet Mary Shelleys grav. Ofte er de tæt forfulgte af kristne mænd, der betragter mord som et praktisk værktøj til at opnå særlige resultater. Næsten lige så truende er Frejas døtre, der blandt andet kidnapper Isabella på et tidspunkt for at få hende til at fortælle om nøglerne. Christopher og Isabella forsøger halvhjertet at gemme sig, men de to religiøse grupper er som blodhunde, blot har vi en forventning om, at Frejas døtre vil afvente, at alle nøgler er fundet, inden de likviderer nogen. Udover jagten på nøglerne, er der også små private opgør og gamle fjendskaber på tapetet. 

Vi følger nutiden og begivenheder i 1987 (med dødelig udgang), og desuden går vi tilbage i tiden til Tycho Brahes søster, Amalie Skram og andre historiske personligheder. Det giver en afvekslende og hurtig handling. Desværre er korrekturlæsningen åbenbart blevet afblæst, og det kan godt være distraherende med mange småfejl i hans og sin, sammensatte navneord og forkerte forholdsord. I det hele taget kunne man forestille sig, at Frejas vinger ville være bedre som film end som bog. 

Frejas vinger 

Freja trilogien 

Martin Holmslykke 

340 sider 

Pantherpublish.dk 

Udgivet: 2020 

Birte Strandby