En nordisk krimi står der på omslaget, og der er da også en del nordisk mytologi med i bogen, både fra den velkendte og også en historie der er knap så velkendt og måske ikke en del af de oprindelige myter – om Freja og smykket Brisingamen.

Myterne er en central del af krimien, men selve handlingen finder sted i nutiden – i Århus og på andre velkendte lokaliteter.

Ditte kører galt i sin bil, og dræbes efterfølgende af en kvinde der har overværet ulykken. Hun efterlader sig en seks måneder gammel baby og dennes ulykkelige og forvirrede far, Christopher. Christopher undrer sig meget over Dittes død, der af politiet udlægges som selvmord. Ditte har efterladt et mystisk brev der viser vej ud på en længere skattejagt i de nordiske lande, og Christopher kontakter den fælles veninde Luz, der er fremfusende, egoistisk og kynisk for sammen med hende at tage udfordringen op og begive sig ud på en jagt på nøgler med påskrifter af runer.

De er ikke alene om jagten og forfølges tæt af forskellige interessegrupper. Der sker mord undervejs, og det viser sig, at gruppen Frejas døtre også har interesser i skattejagten. Christopher der ellers fremstår som en blid og venlig mand – i hvert fald ved siden af den rå Luz – bliver truet på sit mest sårbare punkt, og slutningen rummer en meget overraskende drejning.

Der er en vis energi over krimien, og jagten – både den på Christopher og Luz, og den de selv forsøger at gennemføre – bliver ganske heftige.

Der er flere spændende personligheder udover den seksuelt uafklarede Christopher, den hårdkogte og negative Luz og Christophers maratonsnakkende mor. Til gengæld sover babyen i stort set hele krimiens længde.

Martin Holmslykke

Frejas blod

352 sider

Saxo/Holmslykke

Udgivet: 2016 (2. oplag)

Birte Strandby