Frej og ulvefælden

Så er Frej på banen igen sammen med sin velopdragne ven, Jens. De skal på landet i et par dage, og det glæder de sig helt vildt til, for på landet er der ulve og landmænd med bøsser. Jens siger ikke noget om ulvene til sin mor, for så havde han aldrig fået lov til at komme med. Desværre er landet en slem skuffelse. Der er kun grise og ingen køer, og man må ikke gå ind til grisene. Der er en hund med seks hvalpe, men de er ikke gamle nok til at lege. At være ude på landet er kedeligt.

For at sætte lidt liv i kludene laver Frej og Jens en ulvefælde – efter først at have hørt Caroline Mathilde om, hvordan man bygger en sådan. De graver et hul, men de har ikke nogen ged, de kan anbringe der, så de må finde på noget andet. Den sidste del af deres ophold bliver ikke så kedelig.

Frej og Jens er seks-syv år gamle. Frej får mange gode ideer, og forsigtige Jens har alle de indvendinger, som børn på seks-syv år kan have. Der er lige præcis handling nok til, at man har lyst til at læse videre, og sproget er enkelt uden lange ord eller lange sætninger.

Frej og ulvefælden

Frej 5

38 sider

 

Frej og det klammeste kys

Caroline Mathilde er Jens og Frejs klassekammerat. Det er hende de spørger, når de mangler oplysninger, men ifølge Frej er det ikke fordi, hun ved alting, men hun er ret hurtig til at google. Caroline Mathilde er sædvanligvis ikke særligt venlig, men en dag er hun.

Hun beder Frej om at bære sin taske til skole, og det gør han omend noget modvilligt.

Og så strejfer hendes hånd hans. Han tørrer den hurtigt af i bukserne.

I klassen vender hun sig hele tiden om og smiler til ham, og næste dag vil hun igen have ham til at bære skoletasken. Frej er dybt bekymret, og sammen med Jens udtænker han en plan for, hvordan man får hende til at holde op med sin upassende opførsel. Det lykkes over al forventning, men dagen efter smiler hun til Jens og beder ham bære sin taske. Og så må vennerne igen gå i tænkeboks.

En kæreste er værre end en lillesøster. Ad.

Underholdende og oplysende læsning for de små poder, hvis de har brug for at slippe af med en kæreste.

Illustrationerne er hyppige og fortæller med stor tydelighed, hvad Frej og Jens nu har rodet sig ud i.

Frej og det klammeste kys

Frej 6

44 sider

Kåre Bluitgen og Thorbjørn Petersen

Vild Maskine

Udgivet: 2020