Krimi der ligesom forgængeren Skyggemanden har politikommissær Falck som centrum. Falck bistås her af Claus, Mette og Velde samt et par repræsentanter fra Drabsafdelingen.

En jogger og hans hund opdager under deres morgentur det ilde tilredte lig af en kvinde. Da politiet når frem, modtager de et hånende opkald fra morderen. Ellers er der ikke meget at gå efter, og opklaringsarbejdet går kun langsomt fremad. Til gengæld har ordensmagtens repræsentanter andet at tage sig til. Falck selv har problemer, fordi hans ekskone får bank af sin nuværende mand. Falck må tage sig af sine børn og ikke nok med det, så flytter ekskonen tilbage til sin voldelige mand efter sygehusopholdet, der næsten kostede hende livet.

Velde har helt andre problemer. Han har ladet sig forføre at et muligt vidne, og det komplicerer forholdet til hans gravide kone og spolerer hans bilkørsel.

Falcks folk finder ud af, at der har været tre lignende mord de seneste 15 år, og Mette opdager et fællestræk ved de to af mordene, men inden politiet når videre, sker det næste mord. Også her er der tale om en ilde tilredt kvinde. Det viser sig, at de to sidste ofre netop havde mødt en sympatisk mand på et datingsite – en fremgangsmåde også Mary Higgins Clark har brugt i blandt andet krimien: Loves music, loves to dance.

Det er en ok krimi og standarden ser ud til at være stigende i forhold til Skyggemanden og Alter ego. Forfatteren er stadig både rigeligt alvidende og meget forklarende, men krimien slutter behageligt med en opsamling af alle løse ender.

Fortidens dæmoner

Poul Erik Larsson

360 sider

mellemgaard

Udgivet: Juli 2015

Birte Strandby