‘Forrådt’ er anden del af fantasyserien om ‘Nattens Hus’. Zoey, der i første del blev leder af den mest prestigefyldte studenterklub på Vampyrskolen, møder nye livsfarlige udfordringer, og ‘Forrådt’ fortsætter de gode takter fra ‘Vampyrens mærke’. Flere og flere mystiske begivenheder hober sig op. Zoey støder på formodede døde vampyrerelever, der dukker op som halv-levende blodtørstige spøgelser, og flere af Zoey venner fra den ‘almindelige’ verden bliver fundet myrdede – tømt for blod. Der lægges op til en konfrontation mellem vampyrer og mennesker, og onde kræfter søger magt gennem kaos. Zoey fornemmer der må være forrædere blandt de ledende vampyrer, men hun ved ikke rigtigt, hvem hun kan stole på. Da hendes ekskæreste, Jonathan, forsvinder, er Zoey klar over at hun er nødt til at handle, inden Jonathan også bliver tømt for blod.

‘Forrådt’ er en underfundig og spændende vampyrhistorie. Forvandlingen fra menneske til vampyr er ikke ufarlig, og en del af vampyreleverne dør fordi deres kroppe ikke kan klare forvandlingen. Ellers lever eleverne med alle de sædvanlige teenagerproblemer med kærestefnidder og indædt konkurrence om status på skolen. Som et ekstra krydderi finder vi også ud af, at vampyrernes blodsugning indeholder et enormt potentiale for en næsten overjordisk sexuel lystfølelse og tilfredsstillelse. Det er ikke kun for sjov, at den gamle grev Dracula begravede tænderne i jomfrublod.

Forræderiet lever i bedste velgående og alliancerne skifter på overraskende facon, men Zoey forbliver naturligvis gudinden Nyx’ yndling og er stadig den evnerige første-kandidat til jobbet som ypperstepræstinde, da ‘Forrådt’ slutter; men der er lagt en ordentlig bunke brænde i ovnen til næste omgang af ‘Nattens Hus’.

Forrådt. Nattens Hus 2
Forfattere: Kristin og P.C. Cast

305 sider
Forlag: tellerup.dk
Udg.: maj 2009
Jan Vandall/bogvægten.dk