Der bliver stadig kørt flot derudad med blodklatterne i serien om Nattens hus. Den megaonde vampyr-ypperstepræstinde Neferet er kommet langt i sin kamp for en status som udødelig gudinde for ondskabens mørke magter og hersker over jorden.
Bind 7 starter, da den udødelige sorte engel Kalona, der er Neferets villige redskab, og Zoey Redbird, den unge vampyr og ypperstepræstinde for den gode gudinde Nyx, er i kamp. Kalona dræber Zoeys manneskekæreste Jonathan, og Zoey slynger sin Ånd mod Kalona. Men Kalona er for stærk, og Zoeys sjæl splintres og forsvinder til en åndeverden, Den Anden Verden, der er mellemstation mellem livet og døden. Tilbage ligger Zoeys legeme i en komatøs tilstand, som i løbet af en uge vil føre til hendes endelige død. Neferet sender Kalonas ånd efter Zoeys for at forhindre, at Zoey skulle få mulighed for at samle sin ånd og vende tilbage til livet og fortsætte kampen mod Neferet.
Tilbage i Nattens hus forsøger Zoeys venner at finde en måde at redde hende på, inden det er for sent. Det lykkes for dem at finde ud af, hvordan de kan sende hender trofaste vampyrkriger og vogter, Stark, efter hende til Den Anden Verden.
Det er en næsten umulig opgave. Ingen er nogensinde vendt tilbage, hverken præstinder eller vogtere.
For overhovedet at gøre forsøget må de tage til en lille isoleret ø uden for Skotland, hvor vogternes dronning hersker og ingen andre har fået lov til at sætte deres fod i umindelige tider – og hvis Stark overhovedet kan få hjælp til sin rejse, bliver det en tur fyldt med uendelige smerter.
Da Zoeys splintrede sjæl, mødes med Starks, Jonathans og Kalonas sjæle i Den Anden Verden er indsatsen den højest mulige. Mørket og lyset kæmper om herredømmet både på Jorden og i gudeverden.
Forbrændt holder den fede spænding ved lige og udfolder endnu mere af den fabelagtige fantasi, der har kendetegnet historierne om vampyrakademiet Nattens Hus. Foruden mennesker er der både gode og onde vampyrer og en helt ny slags vampyrer med røde øjne og en slem blodtørst. Desuden er der guder, engle og alskens andre væsner. Nogle mennesker forvandler sig til vampyrer, når de bliver teenagere, og hvis de ikke dør under forvandlingsprocessen, så lever de som vampyrer i århundreder.
Kærlighed er der også masser af både mellem vampyrerne og på tværs af racerne/væsnerne. Det er ganske flot, at der efter ca. 2000 sider stadig dukker nye figurer op, og at spændingen holdes ved lige i den flydende fortalte vampyrsaga. Der er gang i eventyret.

Forbrændt – Nattens hus #7
Forfattere: P.C. Cast & Kirstin Cast
Oversættelse: Thomas Munkholt
335 sider
Forlag: Tellerup
Udg.: 13.05.2011
Jan Vandall