Trods flere trusler om at indstille den vidunderlige julegalskab, Crazy Christmas Cabaret, kan man også nyde den i 2018. Vivienne McKee har instrueret, men var ikke selv til stede undtagen som periodiske pop-ups. Netop derfor, måske, var Fogg’s Off! lige en tand mere løssluppen end forgængerne i denne i forvejen specielle engelske udgave af dansk revy.
Crazy Christmas Cabaret er denne gang bygget på Jorden rundt i 80 dage, dog er der enkelte scener der måske kommer bag på publikum. For eksempel bliver Phileas Fogg indisponibel kort før sin afrejse, og hans søster Pilippa Fogg overtager hans plads, hans påklædning og hans fremtoning. Det giver selvsagt nogle forviklinger, da Aysha bliver reddet fra bålet og er klar til at forelske sig i redningsmanden. Aysha viser sig i øvrigt at være en gave til rejseselskabet, fordi hun har lært en del praktiske ting på The English School for Young Girls in Bombay, om hvordan man overlever i en verden med beregnende mænd. Samme Aysha spilles af Rikke Hvidbjerg, hvis stemme er en sand nydelse. Efter de indledende gags og flere diskussioner mellem skuespillerne er man nemlig nået frem til, at dette års Crazy Christmas Cabaret er en musical. Det fungerer fantastisk, og selv om musik og sang trumfer igennem på bekostning af sikkert mange lavpandede vittigheder, så er stykket forrygende, og vi diverteres med overbevisende udgaver af blandt andet That Don’t Impress Me Much og en dejlig to-stemmig udgave af Chaplins Smile.
Blandt skuespillerne finder vi blandt andre Putin, Trump og Boris Johnson, Gokke uden Gøg, Chaplin og Theresa May – især den sidste har det rigtigt svært. The Dame, Andrew Jeffers, er naturligvis også uundværlig, og hendes rober om muligt endnu mere enestående, end de plejer at være, og så er hun uvurderlig i en rolle som Frihedsgudinden.
Der var lidt længere mellem de platte vitser, men sang, energi og satire gjorde stadigt Fogg’s Off! til noget enestående.
Som sædvanligt bestod publikum af 95 % gengangere. Det gør det nok også i 2019.
Crazy Christmas Cabaret 2018
Glassalen, Tivoli
Den 15. december
Birte Strandby