Det er in at have travlt for tiden. Travlheden kan være en del af ens image og beviset for, at man er nødvendig. Det kan naturligvis også være en stor belastning, når man forsøger at dele tiden mellem et krævende job og en opvoksende familie. Denne bog er tilegnet de mennesker, der gerne vil have mere styr på tid og planlægning af arbejdet, så de også kan få overskud til de hjemlige opgaver og oplevelser.

Forfatteren gennemgår de tidsrøvende opgaver, og bidrager med værktøjer til at fokusere på de virkeligt vigtige og dem, der måske løses, fordi man er for høflig til at sige nej. Samtidigt skal man overveje, hvilken tidstype, man selv tilhører: Er man tidsoptimist – det tager kun fem minutter. Tidspessimist – det når jeg aldrig. Eller tidsrealist – det tager fjorten minutter incl. det halve minut, der går med at stirre ud i luften og overveje fremgangsmåden.

I princippet kan meget løses med overblik, planlægning og fokus på, hvor tidsrøverne befinder sig. Eksempelvis går der ofte 15 – 20 minutter fra en afbrydelse, til man er tilbage på hovedsporet igen, og så kan man jo regne ud, hvor mange afbrydelser en enkelt arbejdsdag kan bære. Der er enkelte gode råd: Tag cyklen på arbejde eller til stationen, så sparer du timen i motionscentret. Læs din faglitteratur i toget.

Det er en overflødig, men hyggelig bog, skrevet i den venskabeligt friske tone, som ofte præger selvhjælpsbøger. Budskabet minder om Hverdagens Centrifuge af Johannes Andersen fra 1997, men er ikke revolutionerende. Tværtimod ligner det mere en gentagelsernes holdeplads.

Forfatter: Trine Kolding

144 sider

Gyldendal Business