Livet er utroligt kostbart, men døden kan jo gå hen at blive en direkte falliterklæring.

Midtvejskriser er en alvorlig sag, men skrevet og formidlet af lyrikpusheren David Rousing bliver det trods den underliggende tragedie intenst underholdende.

Født i går er 20 små sammenhængende fortællinger om at være en mand i midtvejskrise med alt hvad dette indebærer fra manglende visioner til betragtninger om helbred, hårtab, sex, død og skilsmisse. Vi kommer hele spektret rundt i ordrige bevidsthedsstrømme.

De poetiske tirader ledsages af fotos af forfatteren der illustrerer krisens mange facetter både i sorthvid og i farve. Der er meget karakter over de sorthvide fotos, og de er både komiske og tragiske.

Der er mængder af referencer til det samfund, Rousing ikke kan forlige sig med under sin krise, blandt andet er Korsbæk og Matador inde over i en depressionsbølge:

Melodien, der blev væk. Sangen om Larsen. … der var jo så mange Larsener. Der var Larsen fra Matador med sin hund Kvik. Men de gange jeg har medvirket i Matador, ender jeg altid med at gå fallit på Rådhuspladsen.

Larsen er ikke på nogen af billederne, men der er et hvor Rousing er blevet nedlagt af en sofa eller kæmper for ikke at blive det.

Udover egen krise inddrages også alle de andres: flygtningekrise – at gå på en motorvej og blive spyttet i nakken.

Og paranoiaen får frit løb i fortællingen Muslimhinder:

… jeg elskede Hodja fra Pjort, Aladdin og flyvende tæpper. Nu kan jeg ikke se en tæppehandler, uden at jeg nervøst spejder mod himlen for at se, om der ikke skulle være et persisk silketæppe på vej ind i Bella Sky.

Med bogen følger koder dels til en video af forfatteren og dels til bogens poesi, der fremføres med højt tempo og stort følelsesregister af forfatteren.

Nuancerne spænder vidt:

Jeg dør en smule, hver gang vi elsker

eller

Ensom Fader 40 år. Lille og fraskilt.

Hverken indhold eller format er helt lette at kategorisere, her er fine muligheder for både underholdning og analyser.

David Rousing

Født i går

En ordsymfoni

Fotos: Karoline Lieberkind

48 sider

Koppelwrite

Udgivet: 27.11.2

Birte Strandby