Flokdyr er Dorte Holms tredie roman. Hendes to første romaner, I spænd og I tvivl – fra henholdsvis 2004 og 2005, blev en pæn succes og i 2006 genudsendt som én bog under titlen Singleslinger.
Flokdyr er endnu en ‘citygirl’/chicklit-roman om unge, smukke og selvstændige kvinder og mænd i den københavnske metropolis. Holms hovedpersoner er nu en håndfuld m/k’er, der er kommet op i trediverne, hvor skilsmisser, overarbejde og tunge tanker om hvilken vej frem, man nu skal vælge fylder rigtig meget.
De fem vi følger deler et kontorfællesskab i det indre København. Freelance-journalisten Victoria, den grafiske designer Jonathan, computerdesigneren Jens, oversætteren Ella og Simone, indehaveren af et machmaker-bureau, Rappenskralderne, for skrappe, modne og stærke kvinder, der gerne vil møde mænd med ben i næsen; mænd som ved hvad de vil og ikke flygter ved tanken om moderne powerkvinder.
Vi følger gennem fem måneder de to fyre og tre kvinder i deres op- og nedture under et mere eller mindre tumultarisk efterår. De fem lever storbylivet, som det udfolder sig i dagens Danmark med arbejdsbyrder, der er velegnede til at kunne få enhver til at segne under anstrengelserne.

Simone kæmper heroisk for at få sit kontaktbureau til at give et økonomisk overskud, der er til at leve af, men foreløbig må hun knokle på med rengøringsarbejde om natten og kontorarbejde om dagen, og så er der ikke megen tid til overs til et almindeligt livs fornøjelser.
Jens har problemer med stoffer og kvinder. Han får taget fat i det med stofferne, og han får også fat i en kvinde, han er helt vild med. Men at tage springet helt ud i et fast samlivs-forhold med en ny kvinde og hendes børn er en skræmmende tanke for ham.

Victoria har mand og børn som hun ret hensynsløst tager for givet, mens hun ikke holder sig tilbage for seksuelle udskejelser.

Jonathan er ved at arbejde sig ihjel, samtidig med at han har det umådeligt dårligt med sin skilsmisse, sin ekskone og deres delebarn.
Ella bor stadig på kvisten hjemme hos sin mor, og hendes verden kommer også på glatis, da moderen stiller skoene og stilfærdigt banker på perleporten.

Flokdyr er en stilfærdig roman om det moderne mellemklasse-singleliv i trediveårsalderen, med masser af problemer som alle i den gruppe garanteret kan nikke genkendende til, og som de ofte har umådeligt svært ved at finde sig til rette med. Det er rimelig let efterårsferie-underholdning, som er et glimrende alternativ til de evindelige soaps i tv.

Forfatter: Dorte Holm
320 sider
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Udg.: 18.10.2011
4 glober

Jan Vandall