Farmer hører til science fiction-genrens absolutte superelite. Han er en top-10’er og fuldt fortjent anerkendt med blandt andet en Nebula og fire Hugo-awards.

Han skriver med fantasi, humor og hjerte om fremmede planeter, aliens og fremtidsmennesker, og alligevel genkender vi alle de menneskelige styrker og svagheder. Vi får de evige konflikter fra vores egen jords historiske tid serveret i de mest utrolige indpakninger med både inspirerende og foruroligende perspektiver for livsbetingelserne i morgendagens samfund.

‘Flodbåden’ (‘Riverboat’) er en ægte science fiction-klassiker, der nu har fået både tv-serie og fanclub på internettet. Det er en historie skrevet med så funklende frodig fantasi og herlig sort humor, at den er virkelig fornøjelig ferielæsning.

Alle mennesker, der nogensinde har levet – plus en række litterære personer – bliver genoplevet på en og samme tid langs en gigantisk, nærmest uendelig flod. Og det er slut med at dø. Hver gang en person omkommer eller bliver slået ihjel, vågner vedkommende op igen et nyt sted langs floden.

Med de mange mennesker fra forskellige lande og forskellige historiske tider starter alt i kaos, men efterhånden opbygges en række forskellige samfund på vidt forskellige teknologiske stader. Nogle grupper af særligt initiativrige, nysgerrige, eventyrlystne og magthungrende mennesker bygger gigantiske flodbåde for at sejle til flodens kilde – verdens ende – for at få svar på ‘alting’.

Hvem har magt til at udføre dette gigantiske eksperiment … og hvorfor?

Philip José Farmer

Flodbåden

Jan Vandall