Den historiske placering af denne spionthriller er ved fredsforhandlingerne i 1919 lige efter Første Verdenskrig, hvor Frankrig, Storbritannien og Belgien skal aftale  krigsskadeerstatningens størrelse og afståelse af territorier fra Tyskland.

I trilogiens første del En affære i Paris bliver Max’ far dræbt, og anden del lægger ud med, at Max forsøger at finde morderen, angiveligt den tyske spionchef Lemmer. Max tager til Orkney hvor den tyske flåde ligger. Der lykkes det for Max at få fat i Lemmers materiale omfattende en liste over spioner for tyskerne. Da andre får kendskab til papirerne, bliver Max’ i første omgang udsat for blackmail, men afpresseren forsvinder meget belejligt, og Max ved hvem der har fået ham til at forsvinde.

Senere blandes Max’ familie ind i hans søgen, fordi der viser sig en forbindelse mellem Max’ onkel, en fransk forhandler af falske antikviteter og den tyske spionchef. Men inden antikvitetshandleren kan spørges nærmere, er denne død. Brutalt myrdet. Det bliver ikke thrillerens sidste mord eller sidste overraskelse. Tværtimod ser det ud til, at der er flere dobbelt-dobbelt agenter, der er klar til at sælge til højestbydende, og risikoen for hurtig død altid er til stede. Som trilogiens første bog slutter denne i en cliffhanger, og der lægges op til den helt store finale i treeren.

Goddard er en forfatter med mange kvaliteter; plot og scene er velvalgt, og Fjerne horisonter vil kunne blive en forrygende film på Ludlum og le Carré-niveau, men bogen ligger alligevel noget under Goddards generelle standard, og trods flere vellykkede spændingsmomenter savnes i passager lidt af forfatterens sædvanlige fængslende formidling.

Robert Goddard

Oversat af Claus Bech

440 sider

Gyldendal

Udgivet: 03.07.2015