Det begynder med fundet af en lille pige. Hun er blevet dræbt og ligger i en affaldscontainer i et socialt boligbyggeri, Oksevænget.

Politiet er hurtigt fremme, og de lander midt i en heksekedel i et område, der er præget af højreekstremister, tyrkiske indvandrere og endda et par autonome. Beskyldningerne fyger gennem luften, og enkelte beboere holder sig ikke tilbage for at sende mistanken videre eller gøre klar til lynching.

Lars Winkler er manden på opgaven. Som enhver god detektiv i en en semisocialrealistisk krimi har han naturligvis også nogle lig i lasten, men det forhindrer ham ikke i at udføre et enestående stykke arbejde de næste 17 timer.

Den først mistænkte er barnets far, der afgiver urigtige oplysninger. Barnets mor fortæller heller ikke alt. Mens afhøringerne står på, skal Dansk Folkepartis borgmester i København besøge området, og det pisker yderligere en stemning op. Ikke mindst fordi borgmesteren er i hård kamp med en partifælle om taburetten. Alt kan bruges i en valgkamp, og pressen er massivt til stede.

Vi følger politiarbejdet tæt fra anholdelse af en mistænkt til anholdelse af en anden mistænkt, hvorefter en lillesøster til en af vores karakterer forsvinder. Sidste del er et kapløb med tiden.

Fjenden iblandt os giver et fint og detaljeret billede af politiarbejde med vidneafhøring, overvejelser, tjek af informationer, og der er god spænding især i bogens slutning. Morderen er lidt en overraskelse og måske heller ikke helt så velbeskrevet en karakter som krimiens øvrige personligheder. Til gengæld lykkes det den ellers noget beregnende borgmester at gøre et rigtigt godt indtryk til slut.

Fjenden iblandt os

En Lars Winkler-krimi

Jakob Melander

397 sider

People’s Press

Udgivet: 2019

Birte Strandby