Conn Iggulden har skabt sig et navn i en slags historisk dramabiografisk romangenre med sine bøger om Julius Cæsar. Hans romanserie om Djenghis Khan skal også nok blive læst af mange. Fjendeland fortsætter hvor Ulven fra stepperne slap. Temüdjin er blevet udråbt til Djenghis Khan og fået samlet en meget stor del af de mongolsek stammer under sin ledelse. Nu skal de sidste mongolske khaner underlægges, så Djenghis kan rette blikket og sine hære mod Kina. Tusind års kinesisk tyranni skal hævnes. og den ny verden skal tilhøre den eneherskende mongolske storkhan.
Vi følger Djenghis opbygge og modernisere sin hær. Han viser sin snilde ved at lære af sine modstanderes tekniske overlegenhed og får bygget krigsmaskiner, der kan smadre de enorme forsvarsværker rundt om storbyerne. Iggulden gør meget ud af at demonstrere udviklingen i Djenghis Khans militære forståelse for nye taktikker, soldaterdisciplin og skabelse af et fælles mål og en fælles stolthed for de forskellige mongolske folkeslag.
Vi oplever de mange mongolske khandømmer blive til et rige, og begyndelsen til erobringen af den kollosale og magtfulde stormagt Kina. Vi følger med i de militærstragetiske beslutninger og den grusomme logik i krigsførelse, der udrydder både byer og folk for at sikre den endelige sejr. Alt er tilladt og enhver masssakre et ‘fornuftigt’ på vejen til totalt overherredømme.
Terror og bestikkelse er herskerens bedste redskaber, så man kan da sige, at moralsk har verden ikke rykket sig så meget de sidste 900 år.
Er man til historiske dramaer, er serien om Djenghis Khan fed ferielæsning. Det er populær og kulørt underholdning, og det er altid spændende at læse om heltene og tyrannerne i den dramatiske fortid. Historien skulle gerne være til at lære af – om ikke andet så hvilke fejltagelser vi helst ikke skal gentage.
Drama-dokumentarisme er blevet uhyre populært, og serien om Djenghis Khan ser absolut ud til at blive en meget populær-istorisk drama-biografi, fyldt med intriger, krig blod og drab.

Forfatter: Conn Iggulden
416 sider
Forlag: Gyldendal

Jan Vandall/bogvægten.dk