Detektivhistorie for de ni- til tolvårige

Tjina er forsvundet. Hendes venner Saga og Svante savner hende, og de ved bestemt, at hun aldrig ville forsvinde uden at sige farvel. Deres lærer ved for en gangs skyld ingenting, men vennerne beslutter sig for at lede efter Tjina. Det viser sig, at Pølse-Oskar også er forsvundet. Det var den flinke unge mand der passede pølsevognen, og han gav altid Tjina gratis pølser og pomfritter. Måske har han gjort det for at lokke hende?

Saga og Svante indleder deres jagt med at besøge det sted, hvor Tjina boede. Her opdager de, at hun sket ikke hed Tjina, og at Pølse-Oskar er i familie med hende. Og så stopper sporet. Eller gør det? Ungerne kommer frem til en nasty historie, men heldigvis får de hjælp af Sagas farfar og dennes nye kæreste. Det udvikler sig fra en enkelt pjækkedag til et drama med nogle lede banditter med våben.

Svante og Saga er trods deres unge alder bestemt ikke uden evner, og romanen giver i sidste ende ikke mareridt.

Helt i tidens ånd er Saga meget miljøbevidst og drømmer om en autocamper: Den skal selvfølgelig ikke køre på benzin.

… når jeg spørger ham, hvorfor voksne bliver ved med at køre i miljøskadelige biler. Så begynder han at bortforklare og snakke om Kina og USA og markedet o økonomien … Eller også siger han: ‘Spørg mor, hun ved det sikkert.’

Romanen er holdt i den tolvåriges perspektiv med både egen logik, humor og undren over menneskers adfærd. God og spændende med vægt på venskaber.

Find Tjina!

Moni Nilsson

Oversat af Anne Krogh Hørning

156 sider

Straarup & Co

Udgivet: Juli 2020

Birte Strandby