I mange år har de mindre børn ledt efter Holger og hans rødstribede hue. Nu er Karen Borch – der er kendt for en lang række børnebøger bl.a. om pige Katinka – ude med en ny findebog. Figurerne er ikke helt så svære at finde som i Holger bøgerne, men til gengæld kan børnene jagte en række forskellige figurer over tretten forskellige scenarier på A4-dobbeltsider. I cirkus, i Tivoli, i et badeland, i Botanisk Haves palmehus, i Zoologisk Have og syv andre steder i by og på land kan man lede i menneskemylderet efter de gennemgående optrædende.
Frederik med grøn trøje og rød rygsæk, Frida med rød hue og tøjelefant, Fatima med sin kanin, en fræk abe og et par dyrepassere der leder efter den, en professor med forstørrelsesglas, en gammel dame med sin mand i kørestol, en dreng med en bog, en muslimsk familie, et forelsket par og en dreng med en rød ballon – der er rigeligt med figurer der skal findes. Det er ikke alle figurerne som optræder på de forskellige sider, så der skal arbejdes for at finde ud af hvem der er hvor. For at give jagten lidt ekstra spænding er tegningerne af de figurer som skal findes ikke helt ens. De indtager forskellige stillinger, kan gemme sig lidt eller der kan f.eks. være afstand mellem Frida og hendes elefant eller Fatima og hendes kanin.
Jeg har naturligvis afprøvet findebogen på mine sædvanlige børneprøveklude og kan melde om aktiv underholdning og herlig jagt. Netop det, at der er mange figure at lede efter og at de er til at finde holder børnenes interesse fanget i projektet, og de hvert af underholdende scenarier er en helt historie for sig, som børnene kan fantasere over og snakke om.
Det er god fælles underholdning for forældre og børn, men børnene kan også sagtens underholde sig selv med de spændende tegninger, og alle børn vil kunne genkende nogle af scenarierne.
God jagt.
Tegnet af Karen Borch
32 sider
Politikens Forlag
Udg.: 17.08.2010
Jan Vandall