Hvad en ferie på Mallorca kan gøre for familien

Stilfærdig, kollektiv roman om en familie på ferie. Alle er i udgangspunktet utilfredse: Jim har været sin kone utro med en ung praktikant fra sit arbejde. Nu har han ikke længere noget arbejde, og endnu ved han ikke om hans kone vil skilles, eller der stadig er en mulighed for at ægteskabet består.
Franny er den forsmåede hustru, en rolle der passer hende skidt, og hun overvejer om hun skal myrde sin ægtefælle med en issyl.

Sylvia er datteren på 18 år. Hun er træt af pinlige forældre og så har hun lige lavet skandale til en fest med efterfølgende eksponering på facebook. Den helt store løsningsmodel for Sylvia er at rejse med familien til Mallorca og der finde manden der skal tage hendes mødom.
Bobby er Sylvias storebror. Han har ingen specifikke planer, men medbringer sin kæreste der er 15 år ældre end ham og personlig træner i et fitnesscenter. Og så er der de to følsomme mennesker, bøsseparret Lawrence og Charly, der bare ønsker sig et barn.

Familien med Franny i spidsen tager til Mallorca, angiveligt for at give indtryk af at alt er normalt men lige under overfladen findes alle de mere brutale aspekter af livet.

Mallorca betager dem, og det bliver også på ferien de får gjort op med de hidtidige tilværelser og smidt dæmonerne ud.

Emma Straub ligger i stil et sted mellem Anne Tyler og Rosamunde Pilcher, afdæmpet, omhyggelig og med en imponerende indlevelse i sine karakterer. Især er Franny et pragteksemplar af en kvinde.

Feriegæsterne

Emma Straub
Oversat af Ellen Strandgaard
317 sider
Gads Forlag
Udgivet: 09.06.2015

Birte Strandby