Her får vi syn for, at der også kan være både sjov og spænding hjemme i lille Dannevang.
Det synes Felix imidlertid ikke. Felix er godt sur. Hans ven er smuttet til Italien, men Felix skulle ikke noget eksotisk. Hans far skulle arbejde, så Felix skulle ‘deporteres’ til farens søster i Faxe. Der var også en fætter Lars på 12 ligesom Felix, men de kendte ikke hinanden, og hvor cool kunne sådan en fyr fra landet være? Felix vil hellere være alene hjemme.
Men det går heldigvis over al forventning, for der viser sig faktisk at være temmelig spændende i Faxe.
Da de først kommer ud i kalkbruddet, bliver Felix’ interesse vakt for alvor. Først ser det utroligt ud med det gigantiske krater i jorden, et kæmpemæssigthul i landskabet. Faxe kalkbrud er det, der er blevet tilbage af et mægtigt koralrev, som lå her for 63 millioner år siden. Derfor er de store mængder fossiler gemt i kalkbruddets sten.
Det er tilladt at lede efter fossiler i det kridhvide fantasy-landskab, og der er faktisk ikke ret svært at finde nogle. Hajtænder, søpindsvin, blæksprutter og skeletter findes i forstenede former. Man kan også være så heldig at finde aftryk af hidtil ukendte dyr, og det er lige præcis hvad Felix, Lars og lillesøster Sofie finder. Det går dog ikke helt udramatisk for sig, da deres danekræ (vigtigt museumsværdigt fund) bliver stjålet.
Selvfølgelig bliver problemerne løst, og Felix ender med at glæde sig til at komme på besøg hos fætteren på landet. Der sker meget mere på landet, end man forestiller sig, når man kommer inde fra byen. Og fætteren og kusinen er ikke spor anderledes end de andre børn, som Felix kender. Der er ingen grund til at rynke på næsen af andres liv, og slet ikke når man ikke ved, hvad de indeholder.
God spændende fortælling om at gå på fossiljagt, som faktisk er en herlig beskæftigelse for en familie på udflugt. Børn og voksne i praktisk taget alle aldre kan deltage og få fornøjelse og familiehygge ud af denne lærerige beskæftigelse. Ikke alle steder er af lige så dramatisk udseende som Faxe kalkbrud, men det gør ikke den familiemæssige hygge mindre.
En underholdende bog for aldersgruppen omkring 8-13 år.
Tekst og ill.: Anette og Jens-Ole Paulin
144 sider
Forlag: Vingholm
Udg.: Feb. 2012
4 glober