Feberen er den femte bog om Maze Runner, og her får vi svar på de spørgsmål der hober sig op i de foregående romaner.

Bag hele projektet står WICKED: World in Catastrophe – Killzone Experiment Department, der arbejder på at etablere den næste verden efter den, der er blevet ødelagt, fordi solen har brændt jordens overflade, og sygdommen Udbruddet har angrebet menneskene. Nogle få er immune, og WICKED samler de immune børn og isolerer dem, mens de gøres klar til næste etape i bygningen af den nye verden.

Et af børnene er Thomas der fjernes fra sin mor og isoleres i et lille værelse. Han får at vide, at han skal glemme sit hidtidige navn og vænne sig til navnet Thomas. I lang tid møder han kun voksne, selv om han aner, at der er andre børn i området. Langt om længe træffer han Teresa, og de to børn lærer at telepatere med hinanden. Senere møder de Newt, Alby og andre, der har fundet ud af at snige sig ud af deres værelser. Den lille gruppe børn tager på natlige ekspeditioner, der fører dem ud i den gamle verden, hvor der stadig er frisk luft og lyden af hav. Børnene er udsat for eksperimenter, hvorfor to af børnene planlægger at flygte, mens de fleste foretrækker at blive boende, fordi de har mad og tryghed.

Som andre af seriens romaner er Feberen omstændeligt skrevet og især er beskrivelsen af Thomas’ hverdag langsommelig læsning. Men der er mange fine elementer, og med den rette filmatisering kan det blive en nervepirrende spændingsfilm for unge.

James Dashner

Maze Runner

Feberen

Oversat af Thomas Munkholt

324 sider

Høst & Søn

Udgivet: 10.02.2017

Birte Strandby