Endnu en bog om en kvinde i et voldsramt forhold i lighed med Lisbeth Hersø Rasmussens Fra Helvede til Mors, Pernille Zachariassens I kærlighedens fængsel, Zornig – vrede er mit mellemnavn af Lisbeth Zornig Andersen, Fanden og hans pumpestok af Ilse M. Haugaard. Det er godt, at kvinderne endelig har fået mæle, men forbløffende hvad de har fundet sig i – og hvor længe.

Henriettes historie er ikke ulig de øvrige forfatteres. Hun er ikke blevet misbrugt, men hun får som femårig en lillesøster med Downs syndrom. Det betyder dels, at forældrenes opmærksomhed får nyt fokus og dels, at Henriettes mor begynder at drikke, og det samlede resultat bliver at Henriette forsømmes groft hvilket på sin side forklarer Henriettes tilbøjelighed til at klæbe sig til senere kærester. Hun møder sin mand, Christoffer, som nittenårig og betages af ham og hans åbenlyse forelskelse i hende. Der går et stykke tid, før hun opdager, at han er psykopat, og der går endnu længere tid med at sige undskyld, hver gang Christoffer opfører sig åndssvagt. Christoffer udvikler rengøringsvanvid, der får ham til at reagere hysterisk og voldeligt på imaginære støvproblemer. Han lader sin jalousi flytte ind i forholdet, han slår og han truer hende med en kniv – og Henriette siger undskyld gang på gang. Indtil hun får en søn, og Christoffer også truer barnet. Så handler hun.

Det er bekymrende, at Christoffer kan gå så vidt, som han gør, før Henriette med det katastrofalt lave selvværd reagerer, og det er endnu mere bekymrende, hvor langt man skal ud før Statsforvaltning og politi griber ind.

Henriette Dregaard Jensen

Skrevet i samarbejde med Heidi Lundberg

374 sider

SKRIVEforlaget

Udgivet: 2013