”Familiens synder” er første bind i Cara Hunters anmelderroste krimiserie om kriminalinspektør Adam Fawley. Det er samtidig forfatterens debut. En ganske vellykket en af slagsen!

Serien udspiller sig i universitetsbyen Oxford, hvor forfatteren selv bor. Der er foreløbigt udgivet fire bind på engelsk i serien med Adam Fawley i spidsen. Han er en venlig og tiltalende karakter med en underspillet humor. Men under facaden bærer han på en dyb sorg.

Handlingen er også ganske sorgfuld og trist. Den kun 8-årige Daisy Mason forsvinder fra sine forældres grillfest i udkanten af Oxford. På trods af mange gæster – naboer, skolekammerater og deres forældre – har ingen set skyggen af noget mistænkeligt. Daisy er som sunket i jorden og politiet står på bar bund.

Adam Fawley og hans team sættes på sagen. Daisy var udklædt som et tusindfryd til festen. Politiet nærstuderer billeder taget i løbet af festen. Snart melder tvivlen sig: Var Daisy overhovedet til stede til festen eller forsvandt hun tidligere? Interessen retter sig mod de to forældre Sharon og Barry, der begge opfører sig mistænkeligt.

Efterhånden som kriminalinspektør Adam Fawley og teamet dykker ned i eftersøgningen tager sagen nye drejninger. Daisys 10-årige bror, Leo, gemmer på vigtig viden, som han nødigt deler. Forældrene nægter at samarbejde og lade politiet ransage hjemmet. På børnenes skole får politiet skærpet deres bekymring, da lærerne deler deres observationer af Daisy og hendes bror. Det står klart, at intet er, som det ser ud til at være på overfladen. Vil det lykkedes at finde Daisy i live i dette spind af løgne og fortielser?

Sagen om den forsvundne 8-årige pige får straks mediernes og offentlighedens interesse. Cara Hunter giver fortællingen dynamik ved at mikse beretningen om efterforskningen med afskrifter af afhøringer, ligesom der er kopi af Twitter-korrespondancer og Facebook-opslag om sagen. Det giver fortællingen autenticitet.   Gennem flashbacks får vi indblik i tiden før Daisys forsvinden. Alt i alt skriver Cara Hunter legende let og levende. 

”Familiens synder” er en klassisk page turner, der har nogle fine personbeskrivelser og et medrivende plot. Hvorvidt plottet holder hele vejen må være op til den enkelte at vurdere. Fortællingen har et godt drive med velvalgte flere twists undervejs. Cara Hunter har sans for at bygge spændingen op på flot og fascinerende vis. Spændingsniveauet holder hele historien igennem b.la. takket være flittige sceneskift og små cliffhangers. Man kan ikke andet end at nyde, hvordan forfatteren evner at overraske sin læser gang på gang.

Jeg er derfor vis på at vi er flere, der allerede ser frem til næste bind i serien om kriminalinspektør Adam Fawley. Det skal samtidig blive spændende at lære hans karakter endnu bedre at kende. Foreløbigt kan du glæde dig til en velskrevet krimi med masser af hemmeligheder og små plottwists.

Familiens synder

Forfatter: Cara Hunter

Oversættelse: Brian Christensen

Forlag: Gads Forlag

356 sider. Softcover m. klapper 

Udgivelsesdato: 20. februar 2020

Anmelder: Nønne Lønne Votborg

FAKTA: Cara Hunter deltager i Krimimessen 2020.

Hør forfatteren fortælle om sin nye bog her: https://www.youtube.com/watch?v=vbx0MT1d5u4