Alt det der ligger forude er ikke godt … Orkaner, jordskælv, tsunamier, tørke. Som om selve kloden vil straffe menneskene for deres grådighed.

Roman om flugt og om mennesker der mere eller mindre tilsigtet ryger ud af den lokale komfortzone som også mødt hos Karen Syberg i E20 og i Sara Kadefors Ude bedst.
Mette er den flygtende. Hun flygter fra mand og barn, villa og velfærd. Eller det tror hun nok. Måske flygter hun fra en identitet, som hun ikke kan leve op til. Det fører hende til en tvivlsom affære med en guitarist, en endnu mere tvivlsom affære med en bibliotekar og et enkelt døgn med en omsorgsfuld og besiddende posedame for ikke at tale om en natlig panisk gemmeleg da hun opdager, at hun nu hører til samfundets svageste. Mette forsøger at komme hjem igen, men det lykkes kun delvist.

René er romanens anden hovedperson. Han arbejder på at overleve en skilsmisse. Han holder sig i god fysisk form, og han har upåklagelig orden alle steder, hvor man kan have orden. Alligevel er det tæt på at gå galt.

Mette og René kører parallelle forløb. De mødes nogle få gange uden at kende hinanden, men der er noget ensartet i deres skæbner, selvom udfaldene er forskellige.

Mettes tur til samfundets bund er ofte set hos mænd – eksempelvis i Tom Kristensens Hærværk – men usædvanlig for en kvinde med mindre børn, især fordi hendes begrundelse vagt tager afsæt i forældrenes kølighed og hendes egen accept af at være forkert. For René er problemet anderledes, og han bliver måske romanens helt.

Fald

Anne-Sophie Lunding-Sørensen
176 sider
Gyldendal
Udgivet: 20.08.2014
Fås også som e-bog