Eva Tind Kristensen udsendte sin første digtsamling i 2009, der dog ikke blot indeholdt digte, men tillige var fyldt med masser af grafik, fotos, madopskrifter m.m. Denne forbindelse mellem digte, billeder og citater bygger hun videre på i eva+adolf.

Titlen synes at vise hen til to historiske personer: Eva Braun + Adolf Hitler, og mange af teksterne er tydeligt inspireret af den tyske fortid. F.eks. Kejser Wilhelm Institut (i Berlin), og den tysk/amerikaner Karl May og hans roman: Winnetou.

Det er dog ikke kun fotos og grafik som ses, men tillige adskillige anatomiske tegninger af fisken, øjet og grisen plus fotos af kvindens vagina.

Vi følger digteren under hendes opvækst i Låsby i Midtjylland som en koreansk adoptivdatter med sorte rottehaler over hendes tilværelse som gymnasieelev på Silkeborg Amtsgymnasium og frem til hendes seksuelle oplevelser.

Mange af digtene er livfulde opremsninger, hvor hun forstår at lege med ord og ofte eksperimenterer. Et af de mere spændende digte er: havn: en krusedullehavn/ små, orange plastikspande med krabber/ og rejser/ både det at se på/ og sejle til og fra/ fra og til/ at bo i sin kedeldragt/ at dingle med benene/ i strøm/ jeg strømmer, du strømmer/ vi strømmer/ gennem tang, garn og net/ gennem sukkertang og purpurhinder/ en evig strøm/etc.

Vi møder en faktisk virkelighed, men det er kun overfladen. Nedenunder stikker dybere længsler frem.

Samlingen er en sær blanding af tørre facts og ordrig fiktion. Kan tolkes som en ”foreløbig” erkendelse. Det historiske har været hårdt at komme igennem, men nu er hun i sikker havn – selvom det kun er en krusedullehavn – i Danmark.

Forfatter: Eva Tind Kristensen

Gyldendal

2011

Anmeldt af Hella Sylvest