Et værre gedemarked er en anarkistisk børnebog med en familie, der er lige så utilpasset som Pippi Langstrømpe, men alligevel klarer sig fint på deres egne præmisser. Drengen Cæsar, opkaldt efter en cirkushest, fortæller historien om sin noget specielle familie. Mormor er forhenværende linedanserinde, det går nemlig ikke så godt med linedanseriet, nu hvor hun har fået træben. Morfar er opfinder af den gale slags. Han er i færd med at bygge en sekspersoners cykel som også kan både flyve og sejle. Mor er hjemmehjælper og spiller harmonika, sav og mundharpe. Far er stærkmand og har tendens til at slå folk en på tuden, hvis de er for dumme. Storebror Viktor er ferm til at lave til at fremstille alskens mærkværdige og velsmagende retter.
Naboen Løveskjold-Brandsø er en ubehagelig knarvorren herre, der synes Cæsars familie er flok sigøjnere, som har forvandlet deres hus til at værre gedemarked. Hans største ønske er at få sine farverige naboer sat på porten, så han forsøger konstant at købe huset af den gamle dame, som Cæsars familie bor til leje hos.
Det går selvfølgelig ikke, som den knotne Løveskjold ønsker det. Storebror Viktor tænker hurtige end Løveskjold og får forpurret Løveskjolds planer.
Morfar får færdiglavet sin cykle-, flyve- og sejle konstruktion, så familien kan tage ud og opleve verden. Og Løveskjold får et oldekolle med gamle hippier til, så han bliver en ægte Knottenskjold, der daglig kan rive sig i håret af ærgrelse.
Et værre gedemarked er en morsom og underholdende vrøvlehistorei for 6 år og opefter. Den er god både til højtlæsning og selvlæsning, og den hylder mangfoldigheden med plads til de skæve eksistenser.
Et værre gedemarked
Forfatter: Michéle Simonsen
Ill.: Jesper Tom-Petersen
58 sider
Udg.: 05.09.2012
5 glober
Jan Vandall