Ny serie om Fanny der er en helt almindelig pige i en standard provinsby. Og så er hun alligevel ikke helt almindelig for tydeligvis har hun i lighed med andre unge hovedpersoner i fantasy universer nogle ganske særlige evner: Hun er clairvoyant ligesom sin mormor. Det er ikke helt den gave, som man måske skulle tro, for faktisk er Fanny pinligt berørt over, at hendes mormor har en marskandiserforretning og en særlig tjeneste i baglokalet for dem der har brug for særlige svar. Som for eksempel politimanden Hector Hansen, der leder efter en lille pige, der er forsvundet for nylig. Det eneste spor de har er en tabt vante. Og så er det Fanny opdager, at hun kan bidrage til opklaringen, fordi hun har disse mærkelige evner til at se ting, der er sket.

Ellers er Fanny teenager, med hvad det indebærer af komplekser, forelskelse og venskaber. Forelskelsens hovedperson hedder Louis, men han er desværre mest forelsket i Ida, klassens femme fatale, der muligvis er involveret i den lille piges forsvinden. Fanny lider alle jalousiens kvaler, men forfølger sine nyerhvervede evner for at se det, der er skjult for andre, og måske kan hun finde den forsvundne pige.

Fin fremstilling af teenagerens jalousi og konflikter og et godt billede af den kontante veninde, Jo. Gys og spænding fungerer ligeledes fint, mens slutningen fader en ganske lille smule ud i forhold til det spændingsniveau, der er blevet optrappet hos læseren i løbet af handlingen. Der er stadig en gåde ved romanens slutning, og næste bog i serien kan imødeses med forventning.

Lene Møller Jørgensen

96 sider

Høst & Søn

Udgivet: 23.05.2014

For de 11 – 14 årige