Til de 9 – 11-årige: En fortælling, der opfylder en af de vigtigste betingelser for et godt standardgys: Handlingen finder sted i et stort, gammelt, ensomt beliggende hus. Thomasine, den tolvårige jeg-fortæller, beskriver huset som et trist og ulykkeligt sted. Stemningen er dårlig, og der er heller ikke meget at glæde sig over. Husets ejer, tante Henrietta, er døende. Hos hende er hendes slægtninge, Thomasines far og hans to søskende. Desuden bor deres tilsammen fire børn i huset. Thomasine bor der sammen med sin far. Thomasines mor bor et andet sted, og familien er slemt ramt efter at have mistet Thomasines lillebror ved en drukneulykke.

En nat vækkes Thomasine af sin tavse, femårige kusine. Hun trækker Thomasine med ind i The Changning Room, hvor tante Henrietta, der tidligere var en feteret skuespiller, har sin garderobe. Kusinen får Thomasine med ind i et skab, og noget forandres: Alle møblerne er spejlvendte, da de kommer ud af skabet, og de møder den lille pige, Hetty, der efter alt at dømme er et genfærd fra en spejlverden. Efter mødet med Hetty forandres kusinen, og den skæbne overgår også den anden, ældre kusine. Trods mødet med de mystiske mørke kræfter er kusinernes forandring positiv.

Den umulige og irriterende fætter udsættes for en særlig grum skæbne, som kun hans far kan redde ham fra, og til slut må Thomasines egen far gennem sin sorg over sønnens død, før livet kan gå videre.

Thomasine er en overbevisende fortæller, spændingen og uhyggen skaber en kronisk og fin baggrundsstemning til de udmærkede gys – og så ender det alligevel godt.

Mårten Sandén

Oversat af Kasper Hoff

111 sider

Høst & Søn

Udgivet: 03.04.2013

Fås også som e-bog

Birte Strandby