Alice har en miserabel 30 års fødselsdag. Hun bliver for fuld, hendes bedste veninde er gravid og tunet ind på morrollen og væk fra Alice. Hendes on/off kæreste gennem fire år viser sig fra sin sædvanlige hensynsløse side. Det hele kulminerer, da hun omhyggeligt formulerer en beskidt sms til on/off kæresten og i stedet kommer til at sende den til sin chef.

Så er det tid til at lægge stilen om. Alice booker billet til Los Angeles, hvor hun har en endnu-ikke-debuteret skuespillerveninde. Alice lægger hårdt ud og møder flere tiltrækkende mænd incl. en sexet uber-chauffør, som hun skændes voldsomt med i en rutchebane i Disneyland. Hun får også besøgt en hash-café og gør anstalter til at tilslutte sig en kult, som hun tror er Scientology, men som viser sig ikke at være det. Efter de amerikanske oplevelser sætter hun kursen mod Thailand, men nissen flyver med, og der skal stadigt arbejdes med hjemmefronten. Alt beskrives glamourøst og ikke-sandfærdigt på sociale medier.

Alice ligner Bridget Jones en smule, hun holder sig ikke tilbage, og hun havner jævnligt i pinlige lagkagekomiske situationer. Modsat Bridget Jones – og Vines tidligere hovedpersoner – er Alice ret selvoptaget og ikke helt så let at holde af. Måske fordi hendes kriser burde have fundet sted, før hun fyldte 17. Voksne der opfører sig som teenagere er omtrent så charmerende som syvårige der der taler babysprog. Men der er et livligt tempo på hendes oplevelser og mulighed for at grine undervejs.

Er vi der snart?

Lucy Vine

Oversat af Rasmus Hastrup & Freja Løvhøj

388 sider

Flamingo 

Udgivet: 24.11.2022

Birte Strandby