Problematisk scifi krimi

En biolog findes dræbt. Angiveligt har han haft kontakt til både en højredrejet organisation og en pengestærk elite indenfor industrien. Ted bliver manden der skal stå for opklaringen, der naturligvis bliver langt mere kompleks end først antaget.

Scenen er sat i det forenede Europa, i hovedstaden European Union City, der rummer blandt andet kvarterer som Northern Quarter City Area, Town Square og Center Park. Navnene på vores karakterer er også amerikanske. Til gengæld får man indtrykket af, at de forskellige politiske partier i høj grad tager form efter de danske partier.

Vi er stadig i det 21.  århundrede, men lidt længere fremme end 2019. Den økonomiske magt ligger i hænderne på tre verdensomspændende, multinationale selskaber, hvoraf det ene arbejder på et medicinsk produkt der skal hjælpe med at øge gennemsnitslevealderen.

Med til det politiske billede hører også højreekstremistiske grupper som Thors Hammer, der planlægger demonstrationer, men trækker sig i tide og lader andre tage skylden. Der er organisationer som National Samling og  Den Politiske Forbruger – og ikke mindst den hurtigt voksende Værdibevægelse der fremmer ægte værdier indenfor køn, seksualitet, etnicitet, kultur, tro og samfund. Hox er iført striktrøje og fløjlsbukser og leder Værdibevægelsen. Han trues på sikkerheden og uddanner sit eget vagtværn bestående af tynde modeller – for at det ikke skal virke påfaldende eller voldsprovokerende.

Der er megen god fantasi i romanen, og der er relevante problemstillinger i forbindelse med udvikling af medicin, højreekstremisme og vold. Der er også rigtigt mange personer, og det kan være krævende at holde styr på dem. Desværre kører de alle den samme unuancerede dialogform. Handlingen er ret kompleks, og det kræver sin mand at komme gennem romanen uden at blive forvirret.

Er dette himlen

Nils Jacob Rey Henningsen

467 sider

Trykværket

Udgivet: 2019

Birte Strandby