Man må sige at, at forfatterparret Lotte og Søren Hammer har sat tempoet ned efter debuten med den temmelig hårdkogte Svinehunde. Allerede i seriens to’er, Alting har sin pris, begyndte der at gå lidt mormor i de to søskende. I Ensomme hjerters klub har den tendens taget endnu mere over. Det er motionscyklen sat på letteste gear med frokost og vin parat til anretning i cykelkurven.
Vi præsenteres for en forstyrret ung mand, der skyder løs på sine skolekammerater med en maskinpistol, indtil en skarpskytte fra politiets aktionsgruppefår sat en stopper for løjerne.
Desuden kommer vi med på en indviklet jagt efter en sandhed, som gemmer sig godt og grundigt i et sagskompleks med et postbud, Jørgen Kramer Nielsens, der er fundet død i sin entre. Chefkriminalinspektør Konrad Simonsen føler, at der er lusk i lagkagen i sagen om afdøde Nielsen, og ved hjælp af kriminalteknisk afdeling fastslås det, at der ud fra ligets stilling at dømme må være tale om en drabssag.
Og så lunter krimien sindigt ud ad den stille villavej. Simonsen tuner ind på nogle billeder af en ung smuk pige, billeder som Nielsen havde gjort meget for at skjule var i hans besiddelse, og jagten på Lucy (in the Sky with Diamonds). Lucy viser sig at være en ung engelsk pige, som har været forsvundet siden begyndelsen af helvfjerdserne.
Billederne er bevis på, at en gruppe, ‘Ensomme hjerters klub’, fra det gamle gymnasium, mødte pigen under deres læseferie – og at medlemmerne af denne gruppe, må være de sidste, som har set Lucy i live.
Vi læsere kommer til at følge det lille opdager team nøje. Vi får rigtig meget at vide om Konrad Simonsens liv og tanker, hvordan han takler sin tilbagevenden til arbejdspladsen efter sit alvorlige hjerteanfald. Han forsøger også efter bedste evne at støtte Pauline Berg, der stadig har psykiske problemer efter sin kidnapning.
Ensomme hjerters klub er trods en række mord fakrisk en meget rolig krimi uden de store blodsudgydelser. Forfatterne har tydeligvis muntret sig med at finde på en lang række referencer til sange fra de legendariske 60’ere. Hovedsageligt Beatles med deres ‘Sgt. Peppars Lonely Hearts Club Band’ og folkesangeren Donovans ‘Donna, Donna’.
En krimi til en stille aften uden de store sindsbevægelser.
Forfattere: Lotte og Søren Hammer
416 sider
Forlag: Gyldendal
Udg.: 29.08.2011
3 glober
Jan Vandall