Roman for de 9 – 12-årige

Hvad gør en 10-årig, der er rigtigt ked af forældrenes skilsmisse? Hun bringer dem naturligvis sammen igen på et sted – en næsten øde ø i Sverige, hvor de før har holdt gode ferier sammen. Samtidigt sørger hun omhyggeligt for, at ingen af forældrenes nye kærester er til stede. Det kræver en del planlægning, men det har Astrid helt styr på, og planens første del lykkes over al forventning. Men så sker der et uheld, og familien render uforvarende ind i en gruppe kidnappere og deres offer, mænd med våben og uden skrupler, og selvom Astrids mor er lige så modig og iderig som Astrid, så bliver det uhyggeligt spændende i bogens sidste kapitler.

Astrid er en usædvanlig ti-årig. Hun har en umådelig leksikalsk viden og et betagende – og for alderen noget ualmindeligt – talent for langtidsplanlægning. Hun er ikke i tvivl om sit mål – at føre forældrene sammen igen – men er temmelig kynisk i forholdet til forældrenes nye kærester: Farens kæreste Pony-Pia og morens Tormod, som Astrid omtaler som Domrot, Domrot, Domrot, fordi hun har læst, at man kan få folk til at forsvinde ved at gentage deres navn tre gange baglæns.

Der er en fin spænding, og det giver ekstra krydderi til handlingen, at der på øen pludselig dukker en mand op, som ingen ved, hvem er. Astrid er trods sin voksne planlægning af forældrenes møde meget overbevisende i sine følelser og forventninger til tilværelsen. At man så kan være i tvivl om, hvad der er realistisk og hvad der ikke er, gør ikke historien mindre spændende.

Englen i Djævlegabet

Levi Henriksen

Oversat af Anette Broberg Knudsen

200 sider

Turbine

Udgivet: 02.04.2013

Birte Strandby