I hælene på Hunger Games og Maze Runner kommer så Endgame-trilogien, hvor der skal dystes om retten til overlevelse. Der er mange spændende elementer: Romanen indeholder spor ledsaget af interessant grafik, der skal lede læseren på vej. På endgamerules.com kan man finde 10 sider med regler for deltagelse og lidt om en stor pengepræmie. Der er næsten 100 noter, og der er generelt gjort et meget grundigt forarbejde forud for denne skattejagt.

I romanen handler det ikke om en skat men om en nøgle. Endgame er spillet, der følger begyndelsen på verdens undergang.

12 unge – de såkaldte Spillere – fra 12 gamle slægter skal kæmpe om retten til at overleve – eller det er i hvert fald, hvad de er opdraget til at tro, at de skal, og kun en af dem vil overleve. De kommer fra forskellige verdensdele, de er mellem 13 og 18 år, de er bedre trænet i kamp, smertehåndtering og overlevelse end de fleste elitesoldater.

De er også meget forskellige: Marcus fra Tyrkiet har ventet med længsel på Endgame, mens Sarah fra Nebraska havde håbet på aldrig at skulle deltage, hun er glad for sin tilværelse, forelsket i Christopher og lever et normalt liv, i modsætning til Jago der er opdraget til vold og had. De andre unge finder alliancer og nogle bliver endda kærester, selvom det kun bliver for en stakket frist. Spillet begynder i Xian, og de tolv bliver hurtigt reduceret til ti. Christopher drager ud for at finde sin Sarah og trods sin mangel på hård træning, når han at bringe uorden i spillet, der er præget af mange og blodige kampe.

Konceptet er interessant, men teksten har det med at gentage sig selv med variationer, og det kan være krævende for læseren at bevare entusiasmen gennem hele romanen.

James Frey

Nils Johnson-Shelton

Oversat af Stig W. Jørgensen

496 sider

Høst & Søn

Udgivet: 07.10.2014

Udkommer også som e-bog