Man kan aldrig gå for tidligt i gang med at lære at lave mad. Mindre børn elsker at efterligne de voksnes gøren og laden. Især kan rigtig mange børn lide at hjælpe med voksenting som madlavning, og kokkerering er en fortræffelig familiebeskæftigelse, hvor børn og voksne kan være fælles om et produktivt projekt, hvor børnene både kan lære noget nyttigt, snakke løs og hygge sig, mens de voksne kan fornøje sig i godt selskab med ungerne.

I denne tegneseriekogebog er der 15 opskrifter på forskellige meget letlavede måltider. Det er tydeligt en kogebog for de helt små begyndere ud i gastronomiens kunst. Hver opskrift har en tydelig oversigt med de ingredienser, der hører til retten, et foto af et eller andet trin under processen samt tre illustrative tegninger af fremgangsmåden. Det er let og simpelt, så man kommer ikke til at gå galt i byen.
Retterne er enkle, børnevenlige og sunde. Der er forskellige salater så som reje-, kyllinge-, frugt- og tunsalat. Ligeledes er der forslag til diverse madspyd, der kan bruges til mange formål lige fra hjemlig hygge til fødselsdage. Dressing, müsli, sandwich, bananasplit og havregrynskugler er også på programmet.
Der er også tænkt på sikkerheden, så det bliver understreget at når man benytter skarpe knive til madlavningen, skal man have voksne tilstede, eller i nærheden hvis man er blevet øvet i benyttelsen af knivværktøjet.

Det er helt afgjort en begynderbog, men man skal jo helst begynde et sted, hvor opgaverne i køkkenet både er sjove og til at finde ud af, så det bliver en fornøjelig, rar og succesrig oplevelse for børnene at deltage i fremstillingen af lækker mad.

Et fællesarbejde som madlavning er med til at skabe sammenhold og fællesskab i familien. God fornøjelse.
Forfatter: Nina Sahl40 siderForlag: Turbine

Udg.: 27.10.2011

4 glober

Anmeldt af Jan Vandall