Den franske succesforfatter Marc Levy står bag kærlighedsromanen ”En pige uden lige”. Marc Levy er en Frankrigs absolut bedst sælgende forfattere. Han har fået alle sine romaner ind på bestsellerlisterne. I dag er Marc Levy bosat i New York, hvor handlingen i ”En pige uden lige” foregår.

”En pige uden lige” er den helt rigtige bog til dig, der har brug for at få tankerne væk fra Coronakrisen! Hovedpersonerne er to unge mennesker, der mødes i New York. Chloe er skuespiller, men har overlevet et bombeangreb i Boston, hvorefter hun er endt i kørestol. Efter ulykken bor hun hos sin far, der er professor på øverste etage i en dyr ejendom på Manhattan. Sanii kommer fra Mumbai mhp. at rejse penge til en tech-virksomhed, da han ikke ønsker at læne sig op af sin familie hjemme i Indien, skønt han har en formue stående i aktiver i et mondænt hotel. Det sidste holder han imidlertid hemmeligt.

Sanji indkvarterer sig hos sin ukendte tante Lali i Spanish Harlem, fordi hun står inde for ham i forhold til visum. Lali er gift med den principfaste og pligtopfyldende elevatorfører Deepak, der i knap fyrre år har arbejdet i den samme ejendom på Fifth Avenue. Her bor Chloe Bronstein. Elevatoren i ejendommen er en af de få manuelle af slagsen.

Da Deepaks kollega kommer alvorligt til skade og må sygemeldes, ser det også sort ud for Deepak. Nu øjner et flertal af ejendommens bestyrelse en mulighed for at automatisere elevatoren. Snart vil den trofaste Deepak være overflødiggjort. Det kalder på en indgriben!

Lali og Chloe vil ikke se til at Deepak sættes ud af spillet. Da Chloe møder den tiltalende Sanji, åbner det en mulighed for, at han kan komme dem til hjælp. Men gider Sanji overhovedet bruge sin nætter på at køre elevator og vil Deepak give ham lov til det? Og kan de reelt stoppe en automatisering af elevatoren?

”En pige uden lige” indeholder alle de velkendte ingredienser til en hyggelig og easy going kærlighedsroman: En fattig ung kvinde, en rig ung mand, klasseskel, kulturforskelle, loyalitet og forelskelse. Handlingen drives frem af udfordringen med at forhindre, at en manuel elevator automatiseres, så jobs går tabt. Undervejs bliver vi ikke bare klogere på hvem Sanji og Chloe er. Vi får også fortalt tanten og onklens historien fra dengang, de var unge og rejste fra Indien til USA. Derigennem får vi en lidt dybere forståelse for, hvad klasseforskelle betyder i Indien og USA.

Chloes dramatiske historie berettes i separate flash backs. Det er en vemodig, men også stærk beretning om en ung kvinde, der trods en voldsom tragedie kæmper sig tilbage til livet igen. Sidst men ikke mindst tegner Marc Levy et farverigt portræt af de resterende beboere i ejendommen.

Marc Levy har forfattet en letlæseligt kærlighedsroman, der kan underholde og adsprede tankerne i en udfordrende tid. Desværre er bogen også ret banal og klichefyldt, sådan som dén slags let kan være. Men giv den en chance! Den udvikler sig, og folder sig – heldigvis – mere og mere ud, efterhånden som man læser og den byder på nogle fine små overraskelser. Marc Levy kan så afgjort sit håndværk og kender sine virkemidler. Når det er sagt, må du nyde bogen, for hvad den ér: En velskrevet og charmerende kærlighedskomedie!

En pige uden lige

Forfatter: Marc Levy

Oversættelse: Birgitte Brix

Forlag: Forlaget Turbulenz

304  sider. Paperback

Udgivelsesdato: 15. 3. 2020

Anmelder: Nønne Lønne Votborg