Hvis man kunne lide at læse Kvinden der forsvandt, så vil man også nyde En lille tjeneste. Det er en roman, hvor både karakterer og læser bliver ført bag lyset.

Stephanie er enke. Hun har en lille søn, hendes mand er død i en bilulykke men har efterladt hende så meget, at familien kan leve fornuftigt. Stephanie har også en veninde, Emily, der som hun har en femårig dreng. Emily er gift med den superlækre Sean.

Stephanie har en blog for mødre, hvor hun fortæller om sit liv og giver velmenende og håbløst naive råd til ganske mange mødre, der står klar med likes og trøstende ord, når Stephanie har behov for det.

Alt er vel i Stephanies verden bortset fra et par belastende detaljer fra fortiden. Men så forsvinder Emily. Hun beder Stephanie passe på sønnen, hæver penge i banken, og er væk. Hun bliver eftersøgt, og imens tager Stephanie sig af Sean og hans søn. Hun forelsker sig også i Sean, og da Sean foreslår, at de flytter sammen og laver deres egen lille familie med de to drenge, er hun helt klar. Men det er en fejl.

De tre hovedpersoner fortæller på skift, og Stephanies blog leverer sin egen udgave af sandheden. Skønt der i bloggen lægges meget vægt på barnets tarv, så er der også andre dagsordener der fylder i det der i perioder ligner et trekantsdrama, eller et pokerspil hvor to af spillerne ved, hvem taberen er. Ligene vælter ud af skabene, og ingen af karaktererne er fuldstændigt ærlige, men kun en er ægte hensynsløs.

Darcey Bell

En lille tjeneste

Oversat af Nanna Lund

356 sider

Gads Forlag

Udgivet: 15.08.2017

Birte Strandby