O død, du er ej skrækkelig, men støvets børn miskjende dig!

11-årige Hugo får et feriejob sammen med præstens datter Alma. De skal ringe med kirkens klokker, mens graveren er på ferie. Klokken syv om morgenen og igen om eftermiddagen. Hugo bruger sædvanligvis det meste af sin tid foran computeren med spillet Dræbere & Tabere, så han glæder sig til at prøve noget nyt og anderledes – sammen med Alma.

Der fortælles historier om kirken og kirkegården, en om en kvinde der ligger i en kiste, skønt hun ikke er død, og en om en ond kirkenisse, der ikke vil tillade druknede på kirkegården. Hugo synes det er lidt uhyggeligt, og han og Alma hører også nogle mystiske lyde, men Alma er tryg ved omgivelserne, og det går fint nok med ringningen.

Problemerne begynder at opstå, da der en dag kommer en bedemand med to kister og derpå andre bedemænd med flere kister. Efterhånden er der fem kister i det lille kapel. Der er noget mystisk ved den ene bedemand, og så kommer der også to malere der skal restaurere kirkens kalkmalerier.

Hugo har en livlig fantasi, og han kan mærke, at noget er skummelt. Nogen har tydeligvis været i kapellet, og er der virkelig en kiste for meget? Spændingen stiger på de sidste sider, og måske er sådan et feriejob slet ikke lykken.

En kiste for meget er lidt af en klassiker om to kvikke børn, der udviser mod og handlekraft i farlige situationer. Hugo har travle forældre og meget computertid, men foretrækker alligevel Almas selskab og arbejdet sammen med hende, da han får valget.

Sprog og tone er dagligdagens, og handlingen ret underholdende.

Georg Græsholt

En kiste for meget

202 sider

Skriveforlaget

Udgivet: 2018

Birte Strandby