Gillian Flynn har blandt andet skrevet thrilleren Kvinden der forsvandt, der blev filmatiseret i 2014 med Rosamund Pike og Ben Affleck. Med En hjælpende hånd går hun fra thriller til gyser.

Denne gyserhistorie fortælles af romanens hovedperson. Hun er prostitueret. Det er mere indbringende end at tigge, men da hun får en håndskade dropper hun de fleste af sine kunder og går over til at virke som spåkone i den lille kombinerede sex og healingsvirksomhed. Det er et lidt andet klientel, fortrinsvis kvinder, og en dag dukker en kvinde op, der er anderledes end det sædvanlige klientel. Hun er succesrig på jobbet og har en rig mand, og så gennemskuer hun fortællerens forblommede spådomme øjeblikkeligt. Alligevel kommer hun igen ugen efter. Hendes problem er hendes stedsøn. Han har altid været distanceret og utilnærmelig, men nu er han blevet fjendtlig, og måske er han skyld i, at den sidste babysitter kom alvorligt til skade. Samtidigt er der noget uhyggeligt ved det hus, familien netop er flyttet ind i.

Fortælleren besøger huset og fanger, at der er virkelig noget på færde. Kvinden er nærmest hysterisk, teenagesønnen opfører sig sært og truende, og selve huset viser sig at være hjemsted for en frygtelig historie, der kostede en hel familie livet.

Og så havner vi pludselig i et sted mellem The Haunted House, Excorcisten og Skruen strammes, vores fortæller står i problemer til halsen, og måske er problemerne selvforskyldte?

Fin opbygning med langsomt stigende spændingskurve, anderledes slutning og en god fremstilling af den navnløse hovedperson med det klare blik og den forbløffende skamløse adfærd.

Gillian Flynn

Oversat af Nanna Lund

105 sider

Gads Forlag

Udgivet: 03.11.2015