Ungdomskrimi

En ung pige, Andie Bell, forsvandt i 2012 fra Little Kilton, hvor hun boede. Hun formodes myrdet, selv om man aldrig har fundet hendes lig. Til gengæld ved man, at hendes angivne morder har begået selvmord.

Pippa skal lave et afsluttende skoleprojekt, inden hun går videre på universitetet. Hun vælger at undersøge sagen om Andie Bell i forventningen om at finde spor, som politiet ikke fandt dengang fem år tidligere. Hendes lærer accepterer noget modvilligt emnet og advarer hende om, at det kan blive vanskeligt at kontakte de berørte familier. Men Pippa kaster sig ud i opgaven og får uventet støtte af broren til den formodede, nu afdøde morder.

Pippa går systematisk frem og nedskriver interviews og rapporter om udviklingen. Listen over personer, der er interessante for opklaringen vokser hele tiden en lille smule, efterhånden som Pippa finder nye informationer om Andie Bells forsvinden, og det viser sig, at de nye informationer handler om digital mobning, afpresning, handel med stoffer. Det går ret hurtigt op for Pippa, at ikke alle ønsker en opklaring, og det begynder at blive farligt for hende og hendes nærmeste.

En god piges guide til mord har et broget persongalleri, en fin opbygning af spændingen og en sympatisk og hårdtarbejdende hovedperson med blik for andre mennesker. Sproget er pænt tilpasset de forskellige karakterer, og Pippas overvejelser om spor og motiv er begavede og underholdende. Det er en glimrende krimi i den lette genre og med et lille drys romantik.

En god piges guide til mord

Holly Jackson

Oversat af Sarah Louise Pedersen

426 sider

Gyldendal

Udgivet: 2023

Birte Strandby