Den canadiske forfatter Shari Lapena er kendt for krimien ”Naboparret”, der kom på bestsellerlisterne i både USA og England. Nu er hun på banen igen med endnu en thriller.

I ”En fremmed flytter ind” handler det om hemmeligheder og løgne. Ægteparret Karen og Tom har kun været gift et par år. Tom er revisor mens Karen arbejder på kontor i genboens bedemandsfirma. De lever trygt og godt. Men en dag kommer Tom hjem til et tomt hus. Hoveddøren er ikke låst, Karens bil er væk, der ligger ingen seddel fra Karen, men både hendes taske og mobiltelefon ligger i huset. Da Tom ikke finder hende i huset ringer han 112. Kort efter banker politiet på og fortæller, at de muligvis har fundet Karen.

På sygehuset ligger en kvinde med hukommelsestab efter et solouheld. Hun er kørt ind i en lygtepæl med alt for høj fart; og det er tilmed sket i et af byens kriminelle kvarterer. Kvinden er Karen. Hvad i alverden lavede hun der? Spørgsmålene hober sig op. Værre bliver det, da politiet meddeler at liget af en mand er dukket op tæt på stedet, hvor Karen er forulykket. Manden er skudt. Mordvåbnet mangler, men et par lyserøde gummihandsker med blomstret kant bliver fundet. Både Tom og Karen genkender handskerne.

Hos politiet sætter kriminalbetjentene Jennings og Rasbach gang i en efterforskning af mordet med fokus på Karen som den skyldige. De er ikke i tvivl om, at Karen gemmer på en hemmelighed. Hvad lavede hun i byens skumle kvarter?

Efterhånden som politiet graver i Karens fortid og hendes kobling til dødsfaldet, bliver Tom mere og mere usikker på sin hustru. Hvor godt kender han hende reelt? Nabokonen Bridget, der er veninde med Karen, ved mere end man lige skulle tro. Men hvorfor er hun så optaget af Karen? Efterhånden som fortællingen skrider frem, tegner der sig et billede af en tilværelse, der bygger på løgne og bedrag. Karen er ikke alene om at have hemmeligheder. Tom siger fx, at han har kørt lidt rundt den pågældende aften – men hvad lavede han i virkeligheden?

”En fremmed i huset er” er en letlæselig domestic noir roman. Persongalleriet er overskueligt, og karaktererne virker levende og facetterede. Shari Lapena skriver let og underholdende. Bogen indeholder mange gode elementer. Den er spændende, men plottet er desværre relativt let at gennemskue. Fortællingen virker en kende konstrueret. På mange måder er ”En fremmed i huset” en gedigen gennemsnitlig krimi. Den gør det, den skal, men heller ikke mere.

En fremmed i huset
Forfatter: Shari Lapena
Oversættelse: Steffen Rayburn-Maarup
Forlag: Gyldendal
304 sider, indbundet.
Udgivelsesdato: 27. 12. 2017
Anmelder: Nønne Lønne Votborg