Selvbiografi med presse og politik

Poul-Henrik Pedersen arbejdede for pressen i 25 år og var borgmester i Nykøbing Falster Kommune i perioden 1990-2007.

Som ung journalist rejste han med sin hustru til Sorø, men Sorø viste sig ikke at være en by for jyder, og parret søgte i stedet til Nykøbing Falster, hvor Poul-Henrik Pedersen blev redaktør for Ny Dag med pålæg om ikke at referere objektivt fra byrådsmøderne.

I det borgerlige Sorø med den konservative borgmester forventede rektor for Sorø Akademi, at alle artikler der måtte vedrøre akademiet blev forelagt ham inden publicering.

I det socialdemokratiske Nykøbing Falster blev Poul-Henrik Pedersen kaldt op på rådhuset for at blive beordret til at lægge linjen om. Bestikkelse oplever han ikke som redaktør men et par gange, efter at han er blevet valgt til borgmester, i begge tilfælde kom forslagene fra erhvervsmænd.

Men ellers er begge områder præget af gensidig respekt mellem mediefolk og politikere. Undtagelserne er ikke uventet Se & Hør og især Ekstra Bladet, der ikke holdt sig tilbage for at anvende skjult kamera og her sammenlignes med Stasi før murens fald. Forfatteren oplevede at læse et interview med sig selv i Ekstra Bladet, der aldrig havde fundet sted, og den omtalte sag kendte han ikke noget til.

Arbejdet på lokale redaktioner har flere interessenter,. Det viser sig da Poul-Henrik Pedersen bliver opsøgt en sen nattetime på redaktionen af to fremstående medlemmer af den berygtede rockerbande Wizzarderne på grund af avisens kritiske holdning overfor rockerne.

Ikke alle livsafsnit er lige vedkommende, men der er gode kritiske observationer og betragtninger.

Poul-Henrik Pedersen

272 sider

mellemgaard

Udgivet: 2014

Birte Strandby