Tolv små søde, erotiske noveller. De fortæller alle mere eller mindre om glæden ved erotik, både den der er lovlig, inden for ægtskabet og forventelig, og den der er mere forbudt. For hvad kan vel være mere forbudt end når den nyligt fraskilte kvinde flytter sammen med en ny mand og går i seng med den gamle? Det er tæt på at ende pinligt og ødelæggende, men heldigvis er der en havedør, og måske kan hele situationen bruges konstruktivt?

I flere af novellerne er venindeforholdet afsæt til en affære. I titelnovellen har Mia kig på en lokal bartender. Det er hun langt fra den eneste der har, så for at få hans opmærksomhed danser Mia og hendes veninde, fortælleren, en æggende dans. Det har de trænet siden gymnasietiden, og det fungerer fantastisk. For Mia. Hovedpersonen plejer ikke at score på den konto og forventer som sædvanligt at gå alene hjem. Men så spørger ægteparret i baren, om hun mon har en ekstra krimi.

Der er ferieeventyr i Frankrig eller Spanien. Hovedpersonerne er unge kvinder, en skriver speciale om erotisk litteratur, en anden får håndværkersex og en tredje arbejder på at få gnisten tilbage i ægteskabet.

Det er lette fortællinger om det sensuelle møde, i de fleste tilfælde det første, måske det eneste. I #Fristet handler det om et par gode kolleger, venner på jobbet, der trods forbehold og ægteskaber opgraderer det kollegiale forhold.

Der er et vist vemod over flere af novellerne, og bogens sidste novelle er tæt på at blive trist, men så får vores hovedperson et interessant valg.

Ulla Hinge Thomsen

En duft af appelsin

Forførende fortællinger

158 sider

Pretty Ink

Udgivet: 03.05.2018

Birte Strandby