Fight Club for teenagere. Besnærende og ond roman om hvor galt det kan gå for en presset teenager. Fortalt med stor indføling af hovedpersonen selv, en pige det er let at fatte sympati for, selvom hendes dømmekraft i valget af veninde ikke imponerer. Det gør til gengæld den overraskende slutning.

Camilla har det ikke godt i skolen. Det går trægt med indlæringen, de andre piger mobber hende, og hjemme skal hun trækkes med en evigt spørgende og overbeskyttende mor. Heldigvis er der så Mia. Mia er absolut hæmningsløs, og nogle af de ting hun laver er så grænseoverskridende, at Camilla har svært ved at tackle dem: Hun kaster Camillas blækregning ud fra motorvejsbroen, råber fornærmelser efter folk, og så har hun de samme mærker på armen som Camilla har. Camilla har fået dem, fordi hun har skåret i sig selv. Det sære er, at Mia ikke står på klasselisten, selvom hun har været der i over et år.

Camilla er opdraget af omsorgsfulde forældre til at være en pæn pige, men nu er forældrene skilt, moren koncentrerer al sin opmærksomhed om Camilla, og Camillas siger ikke noget. Men så kommer Mia og tager over, råber det som Camilla ikke har modet til at råbe, drikker rigelige mængder spiritus før festen, og sammen hærger de, hvor de kan for at slutte med butikstyveri. Camilla bliver fanget af vagten – der i øvrigt ikke virker som om han selv har rent mel i posen. Men så slår Mia til, og de flygter fra det, der måske endte med at blive til et mord.

Palle Schmidt

64 sider

Forlaget Forum

Udgivet: 18.01.2013

Ungdomsroman

Birte Strandby