Ungdomsroman om den første store kærlighed og om at være teenager med de sædvanlige irriterende forældre. Louise går i niende klasse. Hendes familie er jævnt uforstående overfor hende. Hendes søstre spiller håndbold, hendes far er fodboldtræner, og så er han i øvrigt også sådan en, der kører hen for at hente datteren, når hun er sammen med vennerne.

Louise er kæreste med klassekammeraten Peter. Det er fra hendes side den helt store kærlighed, men der er noget der tyder på, at Peter ikke har det på samme måde. I et anfald af klarsyn slår Louise op med Peter, hvorefter hun fortryder og forsøger at vinde ham tilbage, dels med fortrolige kommentarer på mobilen og dels med tricks hun har lært af sin storesøster. Ved den næste klassefest viser det sig, at Peter har fundet en ny kæreste, og Louise drikker sig pinligt fuld og ender med at kaste sine sko efter parret.

Heldigvis behøver ’for evigt’ ikke at vare så længe, og Louise når sikkert frem til sin fars 50 års fødselsdag, hvor det lykkes hende at gøre positivt indtryk på familien og i øvrigt kysse en sød dreng.

Romanen er anden del af trilogien om Peter, Louise og vennen Walid. Første del er Den største kunst er kærlighed, hvor Peter er hovedperson. Louise er ikke så frustreret og vred som Peter. Hun er mere moden og følsom, men overbevisende nok i beskrivelsen af egen usikkerhed og den medfølgende tøven ved at betræde nye veje, selvom hun fint får fortalt, at hun som sin mor godt kan lide komplicerede ting.

Claus Holm Thomsen

140 sider

Torgard

Udgivet: 08.06.2012