Ellinor er næsten 13 år gammel. Hun er superdygtig til at klatre, hun har en fantastisk veninde og en god ven, og så er hun ualmindeligt heldig med sine papforældre, sin mors kæreste og sin fars kone. Romanen indledes med indvielsen af en ny klatrevæg – som Ellinor naturligvis forcerer. Så, hvad kan gå galt i denne lykkelige tilværelse?

Det begynder med Viktor, den nye dreng i Ellinors klasse. Han virker sød og begavet, og veninden Meja kaster sig øjeblikkeligt over ham. Viktor er ikke særligt interesseret i Meja, men viser derimod interesse for Ellinor, og Ellinors anden ven bliver sur og jaloux. Værre bliver det, da Viktor og Ellinor tilbringer en dag i hinandens selskab og bliver set af andre fra skolen.

Så begynder Ellinors liv som mobbeoffer, hængt ud på sociale medier og frosset ude i klassen. Meja giver hende et ultimatum, og måske er det smartest bare at gøre, som Meja foreslår.

Handlingen er relativt banal, men der er mange fine nuancer og et godt billede af klassens sociale liv med tydelig angivelse af, hvem der har magten, og hvem kan stå alene. Samtidigt får vi et indtryk af Ellinors liv som delebarn, hvor hun allerede er helt god til at vurdere, hvornår man skal gå på listefødder, og hvor hun skal gå hen, når hun har brug for hjælp. Ellinor gør sig store anstrengelser for ikke at genere nogen, men det kan også blive problematisk, og engang i mellem er hun lige ved selv at drukne.

Trods den nutidige setting er der en del ligheder med pigebøger fra tresserne, men måske er det en klassisk historie.

Ellinor

Katrina von Bredow

285 sider

Straarup & Co

Udgivet: 08.05.2019

Birte Strandby