Tudemarie havde en del problemer med at tilpasse sig skolen tilbage i 1880’erne, og det varede også lidt, før Astrid Lindgrens Grynet faldt til i skolens miljø. For Ella Olsen er det heller ikke helt uden gnidninger at indtage indskolingen, men en god selvtillid gør det muligt, også selvom Ella Olsen måske ikke er det mest modne barn i klassen.

Det med modenheden kan godt være en udfordring. En dag skal de klippe mønstre i papir. Det er ikke en af Ella Olsens kompetencer, og Lauras klip bliver betydeligt pænere. Til gengæld kan Ella Olsen klippe en af Lauras krøller af, men Laura hævner sig, og så bliver deres klasseærer, Stine, nødt til at skrive til deres forældre.

Ella Olsen gør en seriøs indsats for at gå til grænsen hver gang, og Stine udviser en diplomati der er en nordkoreansk ambassadør værdig, og så skælder hun forresten også lidt ud engang i mellem. Ella Olsen bliver klogere og hendes beslutninger mere modne i løbet af bogen, men hun får lavet nogle slemme streger, og de fleste ender med at gå ud over hende selv.

Der er også klip fra miljøet i klassen, og børnene har nogle gode diskussioner om, hvornår man skal have briller, og hvor de skal på ferie.

Der er farvelagte tegninger af børnene og deres meritter mellem kapitlerne, så man kan få et indtryk af klassen og Ella Olsen.

Det er underholdning for børn der lige er begyndt i skolen, og der er også en del opdragelse i historierne, selvom ikke alt bider på Ella Olsen.

Ella Olsen indtager skolen

Pamela Oldfield

Illustreret af Cecilie Egerod

Oversat af Cecilie Egerod

190 sider

Sort Kat

Udgivet: August 2019

Birte Strandby