To nye letlæsningsbøger om Ella og hendes band Eight Ears.

 

Ella øver

Eight Ears består af fire piger der går i samme klasse. De er ved at øve nye numre, Karla har skrevet en sang, og Ella skriver en rap. Karlas sang er ikke helt god, og Ella retter den, men undgår ikke at Karla bliver sur. Det forstår hun heldigvis at rette op på, og efter nogen diskussion tilbyder de fire piger at optræde til en fest på skolen.

 

Ella og festen

Eight Ears stiller op med deres tre numre, og Ella får også indlagt dans i deres optræden. Karla skal synge først, men går i stå. Heldigvis husker Ella teksten og stiller sig hen til Karla, og de synger sammen. Det bliver naturligvis en succes.

Det er søde og positive fortællinger, og den eneste hurdle er, at Karla bliver lidt sur og må hjælpes over det – i Ella øver, og i den anden bog går hun i stå i sangen. Ellers er idyllen og tonen ulastelig harmonisk.

Det er klart, at små børn ikke skal læse bøger, der får dem til at ligge vågne om natten og ryste af angst. På den anden side så havde lidt Bent Haller-inspiration måske peppet bøgerne op. Alt for megen harmoni bliver dels lidt kedeligt og dels kan det give et rigeligt lyserødt billede af virkeligheden:

De fire piger danser sammen.

De er vildt glade.

Det gik så godt.

Men fint med lykkelige slutninger, og formålet er jo her at få barnet til at læse ved egen hjælp, hvilket absolut synes et muligt udfald.

Illustrationerne er lige så lykkelige som teksten, men forsyner læseren med lidt flere oplysninger om, hvordan pigerne og deres instrumenter ser ud, og hvor vellykket festen er.

Kirsten Ahlburg

Ella øver/Ella og festen

Illustrationer: Gunhild Rød

27 sider

Straarup & Co

Udgivet: 2018

Målgruppe: 1. – 3. klasse

Birte Strandby