Romeo og Julie i en verden langt fra Verona helt præcist Omaha, hvor truslerne mod den store lykke er anderledes men ikke mindre farlige, end det var tilfældet for de to unge italienere for 400 år siden.

Park og Eleanor mødes i skolebussen. Hun er den nye pige, og han gør plads til hende på sædet ved siden af sit eget, og der sidder hun så.
Eleanor kommer som de fleste af sine skolekammerater fra underklassen. Hun og hendes fire mindre søskende bor sammen på et lille værelse, badeværelset er adskilt fra stuen med et forhæng. Deres stedfar drikker og er voldelig, og deres mor kæmper for at holde forholdet til manden kørende, men der bliver ikke meget overskud til også at kæmpe lidt for børnene. Eleanor bryder sig ikke om at være hjemme, fordi stedfarens vredesudbrud kontrollerer familien, og fordi hun tidligere har oplevet at blive sendt væk hjemmefra for meget beskedne forseelser.

I skolen bliver hun mobbet af klassekammeraterne, og der er nogen der skriver smædeord på hendes bøger.

… men de hadede hende ikke, fordi hendes familieliv var sølle, eller hendes hus var sølle. Det var ligesom mere reglen end undtagelsen her.

Forholdet til Park udvikler sig, og en dag begynder de at tale sammen, og skønt de er kritiske overfor Shakespeares berømte kærlighedstragedie, er de ikke selv i tvivl om deres følelser, og et kærlighedsforhold vokser frem. Det får ikke mange chancer, slet ikke da Eleanor opdager, hvem det er der er mobberen, og der bliver behov for flugt.

Romantisk og smukt opbygget fortælling om stor kærlighed.
Rainbow Rowell

Oversat af Lærke Pade
312 sider
Gads Forlag
Udgivet: 04.03.2014

Birte Strandby