Fjerde bind i serien om Eeta og hendes liv i stenalderen. Eeta kommer fra Egernfolket, hun er maga – en slags troldkvinde/seerske. Egernfolket fungerer som matriarkat, mens krigerne stadigt er mænd. Andre samtidige stammer har mandlige overhoveder.

Eeta er begavet og undersøgende. Blandt andet er hun ved at finde ud af at bruge pile med giftspidser. I en alder af 13 er hun ved at finde sig en mand, og hun er vordende leder af stammen.

Eeta er nu blevet en kvinde og skal indvies. Under indvielsen får Eeta en drøm om en anden stamme, der bor tæt på deres egen. Sammen med to andre opsøger Eeta den fremmede stamme. Den anden stamme kalder sig ’de boende’, og de kan til nød forstå hinandens sprog, men det viser sig også, at Eetas morfar bor hos stammen.

Stammen holder får, som Eeta aldrig har set før, og de har svinehold, hvilket også Egernfolket er begyndt på efter at have diskuteret fordele og ulemper ved skulle dele sin mad med svinene i stedet for at dræbe dem med det samme.

En nat vækkes egernfolket ved, at fjender sender brændende pile mod deres hytter. Det lykkes dem at fange en af fjenderne, der besynderligt nok kommer den stamme, som Eeta netop regnede med var venligsindet overfor dem. Der er flere mystiske forhold involveret, og Eeta må søge kontakt til forfædrene for at få svar på sine spørgsmål. Det viser sig, at begge stammer har været udsat for forræderi, og Eeta får brug for såvel sine maga-evner og sin diplomatiske sans for at løse konflikten.

Egernfolket 4 – Ild og jord

Lars Holmgaard Jørgensen

181 sider

Høst & Søn

Udgivet: 08.02.2013
Fås også som e-bog
Birte Strandby