Roman om forvirret ung kvinde der tilsyneladende sidder fast på bunden af samfundet i selskab med en god veninde. Tenna er ufaglært og arbejdsløs ligesom bedsteveninden Sofia, der er kæreste med Jimmy, dealer og smugler. Trods sine 26 år ligner Tennas gå-i-byen- og drukmønster meget det, man kan møde hos nogle teenagere, og i lighed med samme gruppe er hun tilbøjelig til at skrive digte af variabel kvalitet. Hendes far har en gnist af selfmade forretningsmand, men ambitionerne er kun nedarvede i uhyre begrænset omfang.

Veninderne tager med Jimmy til Holland, landet med fri hash. Jimmy har et dobbelt formål med opholdet, og efter hjemkomsten til Danmark havner de alle tre i fængsel under mistanke for smugling af hash. Tenna og Sofia løslades efter at have angivet Jimmy og går videre med deres liv, så vidt det nu er muligt, når Jimmys ’venner’ jævnligt dukker op og truer med vold, hvis veninderne ikke afslører, hvor henholdsvis hash og penge er gemt.

Der skal en del afgørende begivenheder til, før Tenna får hanket op i sin tilværelse, men mødet med Tue er en god hjælp, hvorimod kommunale sagsbehandlere og læger fremstilles så ansvarlige som underbetalte samlebåndsarbejdere og ikke viser klienterne megen opmærksomhed. Måske netop derfor betragter Tenna og Sofia aktivering som noget ubehageligt og påtrængende.

Tema og intentioner er udmærkede, men romanen er ikke medrivende skrevet. Det lykkes ikke at engagere læseren, og man står lidt uforstående overfor hvad Tennas problem egentligt er. Desuden er der sproglige klumper undervejs, ukorrekt brug af hans og sin, og hvad er egentligt skotøjselever?

Efter regnen

Anita Grün
223 sider
mellemgaard
Udgivet: 06.01.2013

Birte Strandby