Der udgives masser af hestebøger for piger i 10 – 12 års alderen. Der er bøger om ridning, og der er konfliktbøger hvor let mobbede piger ender med at vinde over mobberen i ridekonkurrencer,

Den gamle serie om Britta og Silver og den nyligt udkomne Steffi og Saphir fra serien om Ponygården af Ina Bruhn er eksempler på hestebøger, hvor hesten bliver et led i barnets/den unges udvikling og i sidstnævnte tilfælde et moralsk holdepunkt.

Men når man nu har læst om Steffi, og Gitte og Britta, hvad er det så Elina og Sigge kan, så man også er nødt til at læse om dem? Et af svarene er, at de er virkelige: På bogens omslag kan man finde billeder af den lille hest, der har været en af hovedkaraktererne i de nu 17 bøger der er udkommet de seneste 10 år.

Ellers er Elina en hestebegejstret pige som de andre nævnte piger, og hesten Sigge betyder så meget for hende, at hun næsten får det dårligt ved tanken om, at hun måske ikke kommer til at ride den på den forestående hestelejr.

Handlingen er ukompliceret. Bortset fra Elinas bekymring for, om hun nu kommer til at ride Sigge, så handler det om ridning, veninder og træning til det forestående stævne.

Der er illustrationer på stort set alle sider, men kun de bagerste er fotos. De øvrige er klassiske blyantstegninger med heste og deres mennesker. Det er ret idylliske billeder, og bogen rummer da heller ikke anden ufred end den Elina har indeni, når hun bekymrer sig for sin hest.

Lin Hallberg

Illustreret af Margareta Nordqvist

Oversat af Charlotte A. E. Glahn

143 sider

Gyldendal

Udgivet: 2015

Birte Strandby